Papimi

PAPIMI - O metodă eficientă pentru recuperarea în regim de urgență și pe termen lung a pacienților cu probleme osteoarticulare, dentare și a sportivilor de performanță.

Dispozitivul PAPIMI™ are efect terapeutic pe o gama larga de afectiuni printre care:

- Sindrom cervical 

- Probleme musculo-scheletale

- Leziuni sportive

- Recuperare in regim de urgenta a sportivilor de performanta 

- Îmbunătățește performantele atletice 

- Recuperare post-operatorie 

- Osteoartrita 

- Osteoporoza 

- Osteogeneza – grabeste fixarea implanturilor dentare si a “non- union fractures” 

- Edem

- Echimoze 

- Tendinite 

- Grăbește vindecarea rănilor 

- Arsuri

- Oboseala cronica 

- Dureri de cap/ migrene 

- Astm 

- Acţiune antioxidantă

PAPIMI™ este un generator de impulsuri electromagnetice. Aplicația dispozitivului Papimi nu este limitată doar tratamentului/reabilitării susținând, de asemenea, starea de sănătate generală.

Suplimentar, îmbunătățește performanța atletică și a fost validat în mod repetat de cercetările științifice și de utilizatorii din întreaga lume.

PAPIMI™ tratează nu numai simptomele dar are efect asupra sursei problemelor de sănătate identificate la nivel celular.

Impulsurile magnetice unice intensifică potențialul celular prin creșterea permeabilității ionilor, prin urmare, îmbunătățește transferul de energie către celule având ca rezultat reabilitarea totală și îmbunătățirea funcționării normale a corpului.

Secretul succesului constă în caracteristicile impulsurilor magnetice emise. În mod specific, impulsurile au o durată foarte scurtă de atac (instantanee), însă sunt foarte puternice. Prin urmare, se atinge efectul la un nivel cît mai profund al țesuturilor.

EFECTE FIZICOLOGICE:

Efect analgezic datorat eliberării de endorfine, care acționează ca inhibitor al durerii.

Reglarea permeabilității membranei pentru ioni de Na și K. Atunci când membrana celulară este perturbată, câmpurile magnetice și electrice polarizează celulele și le furnizează energia necesară pentru restabilirea echilibrului electrostatic prin restaurarea nivelului normal de sodiu-potasiu. În acest mod, câmpurile magnetice ajută la reducerea inflamațiilor și edemelor având ca rezultat funcționarea optimă a celulelor.

Reglarea nivelului glucidelor, lipidelor și proteinelor metabolice, acestea fiind efectul influenței benefice a sistemului nervos simpatic și parasimpatic.

Echilibrarea secreției hormonale.

Întărirea sistemului imunitar prin creșterea numărului de leucocite των, trombocite și gamma globuline.

Creșterea nivelului de colagen, datorat reducerii acidului adenilic (AMP).

Reducerea osteoclastelor.

Îmbunătățirea procesului de osificare, creșterea osteoblastelor și a prostaglandinelor.

Îmbunătățirea circulației sangvine și a absorbției oxigenului (procesul de oxigenare).

Legarea radicalilor liberi.

Rezultate pozitive în refacerea situațiilor post-traumatice și a afecțiunilor cronice ale sistemului locomotor.

Efect antiinflamator.

Creșterea metabolismului și a activității biologice a celulelor. 

Superioritatea dispozitivelor PAPIMI Series faţă de dispozitivele obişnuite de magnetoterapie

Secretul succesului aparatului Papimi, constă în caracteristicile impulsuri magnetice emise. Mai precis, impulsurile sunt foarte scurte în durată (instantanee) dar transportă putere extrem de mare. Astfel, rata mare de penetrare este atinsă chiar și în țesuturile profunde.

Câmpul magnetic, spre deosebire de unul electric sau electromagnetic, pătrunde liber aproape peste tot. Câmpul magnetic se răspandeşte şi pătrunde în ţesuturi, precum câmpul magnetic natural al pământului, care nu întâmpină nici o rezistență. Câmpul magnetic penetrant se modifică rapid. Se dezvoltă și dispare brusc. Din legea lui Faraday de inducție, știm, că un câmp magnetic care, dispare lasă în locul său un câmp electric ciclic. În acest fel, adânc în țesuturi, câmpul electric se dezvoltă, ca urmare a penetrării și dispariției câmpului magnetic. Aceste câmpuri electrice induse nu ar putea pătrunde adânc în țesuturi, din afară, prin orice alt mod convențional, pentru că suprafața conductoare a unui țesut (în conformitate cu legea lui Gauss) constituie un scut, cunoscut sub numele de "Scut Faraday"(Faraday’s Cage). Mai mult, un câmp electric nu pătrunde adânc într-un țesut, datorită  unui fenomen, cunoscut ca  fenomenul epidermic sau  "efectul de piele"(skin effect). Prin urmare, singura cale posibilă pentru pătrunderea bio-energiei  electromagnetice într-un țesut, pare să fie utilizarea și principiul brevetat al dispozitivului PAPIMI.

Impulsuri PAPIMI au o perioadă de atac, în mod semnificativ mai scurtă, și o perioadă de repaus substanțial mai mare decât orice dispozitiv de acest gen. În acest fel, energia furnizată este neglijabil de mică și, prin urmare, încălzirea țesuturilor expuse este neglijabilă (contrar unei diatermii obişnuite). În același timp, puterea și intensitatea fiecărui impuls poate fi mult incrementată, pe masură ce perioada de  atac a impulsului este mult redusă. (Notă: Puterea = Energie / Timp)

Impulsurile magnetice au timp de creștere foarte rapid și durată totală foarte scurtă, de câteva microsecunde, o caracteristică pe care nici un alt dispozitiv nu o are. Această caracteristică unică a  pulsului magnetic, provoacă cel mai mare grad de  inducţie potrivit legii lui Faraday, ceea ce demonstrează efecte mai bune și mai rapide.

Impulsurile magnetice PAPIMI în special, sunt generate printr-o descărcare electrică spontană, de înaltă tensiune a unei bănci de energie cu ajutorul unui comutator eclator. Ca rezultat, oscilații plasmatice sunt create în golul de aer dintre cei doi electrozi. Această metodă unică adaugă spectrului principal frecvențe speciale, caracteristice  elementelor din aer, cum ar fi oxigenul  și azotul (care există și în organismul uman), cunoscute sub numele frecvențe-Eigen(Eigen-Frequencies). Prin urmare, au loc fenomene de biorezonanţă, ceea ce duce la o absorbție de energie suplimentară în țesuturi. Aceste ecouri de rezonanță pot fi ilustrate în figura 1, ca vârfuri de  mare amplitudine (săgețile roșii) care însoțesc unda principală (săgețile verzi) de puls. După aplicarea analizei Fourier undei, se descoperă, că aceasta conține o gamă foarte largă de frecvențe (de până la 300MHz), cu intensitatea maximă la 240kHz.

Fig.1 – PAPIMI Pulse (Descărcarea unui singur impuls)

Pe de altă parte dispozitivele  comune de  magnetoterapie livrează unde foarte diferite, cu durata impulsului mult mai mare (de 0,1 secunde sau mai mult), cu capacitate de inducție și penetrare redusă, și frecvențe complet diferite (0 până la câteva sute de Hz), care nu conțin frecvenţe-Eigen. În plus, sunt folosite bobine(sondă) de aplicație cu mai multe spirale, făcând durata totală a impulsului şi mai lungă, ceea ce duce la capacitate de  inducție şi mai mică. Dispozitivele PAPIMI folosesc bobine(sonde) cu 2 sau 4 spirale.

CONCLUZII:

Superioritatea PAPIMI poate fi sumarizată  prin următoarele aspecte: 

  1. Penetrare și inducție mai mare, datorită duratei mai mici a impulsului.
  2. Gama mai mare de frecvențe: lățime de bandă non-dăunătoare de până la 300MHz (vârf la 240KHz)
  3. Fenomene de bio-rezonanță datorate frecvențelor- Eigen ale elementelor existente în aer.

Operarea dispozitivului este absolut sigură atât pentru pacient cât și pentru utilizator. Mai mult de atât, aplicația este ușoară, fără dureri, non-invazivă, cu foarte puține restricții, se folosește deasupra hainelor, temperatura țesutului expus nu crește. A se nota faptul că după 20 de ani de utilizare nu s-au înregistrat efecte adverse ale aplicației câmpului magnetic iar rezultatele au fost numai pozitive. 

Vezi mai mult